strudele cu mere



 




î
Buna seara oameni buni
Credeati ca daca e post nu ne putem bucura de dulciuri  și mai ales de niste ștrudele pufoase . Uite că putem sa facem
Ingrediente
500 gr faina
300 -400  ml apa calduta
 150 ml ulei
100 g zahar +cateva linguri pentru umplutura (putem folosi alb sau brun)
  1plic drojdie uscata
 coaja rasa de lamaie
 1 lingurita esenta de vanilie
Pentru coleașă
1 cana ulei
Faina cat cuprinde
 1 kg mere  
2 linguri coniac
5-6 linguri zahar
100 gr stafide
scortisoara
 2 linguri apa fierbinte și 1 lingura miere pentru uns
Mod de preparare
Amestecam faina cu drojdia uscata, zaharul si coaja de lamaie, apoi adaugam treptat apa. Framantam, punem esenta de vanilie, iar cand aluatul incepe sa aibe consistenta, adaugam cate putin uleiul. Framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele si obtinem o coca neteda, nelipicioasa, buna de modelat.
Întindem acest aluat și punem deasupra coleașă făcută din ulei și faina , apoi rulam
Lasam aluatul, acoperit, la dospit o jumatate de ora.
Merele se spala (cine doreste, le poate curate de coaja) si se dau pe răzătoarea, se pun apoi cu zahar sa se caleasca .Adaugam stafidele, coniac si scortisoara
Tăiem aluat în bucăți și intindem fiecare  bucata , pe fiecare aluat punem mere și rulam frumos
Mai lasam ștrudelele  sa cresca 10-15 minute, ungem cu ulei, apoi introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 30-35 minute, pana se rumeneste frumos.
Fierbinte, se ung cu miere (1 lingura de miere dizolvata in 2 linguri apa) 

Comentarii

Postări populare