mancare de gutui
Pentru că ne place gustul dulce acrişor al unor feluri de mâncare, azi o să gătim o mâncare de post cu gutui. Toamna ne răsfaţă cu o serie de fructe şi legume tocmai bune de a le pune pe farfurie, ca să nu mai vorbim că sunt pline de vitamine şi minerale.
Acest fel principal de mâncare se face foarte uşor, vă va lua aproximativ 40 de minute.
Noua ne place gustul dulce acrișor al acestei rețete, și mai ales că e buna acum in post
Ingrediente:
4 gutui
2 cesti + 3 linguri apa
3 linguri de ulei
3 linguri de zahăr (dacă doriţi)
1 linguriţă de făină
1 jumătate de linguriţă de sare (sau cum vă place)
Mod de preparare:
după ce spălaţi bine gutuile de puf, le tăiaţi feliuţe. Atenţie: Nu trebuie curăţate de coajă!puneţi apoi într-o cratiţă de dimensiuni mai mici puţină apă în care adăugaţi cele 3 linguri de ulei (ştim că pentru sănătate nu e bine să călim direct în ulei). Daţi focul tare şi le lăsaţi să se rumenească puţin, atenţie să nu se evapore apa cu ulei şi să se ardă bucăţile de fruct. După ce au căpătat o tentă aurie, dacă vă place mâncarea dulceagă, în restul rămas, adăugaţi 3 linguri de zahăr pentru a se carameliza sosul. La acesta puneţi şi făină, sare după gust şi adăugaţi 2 ceşti cu apă.Amestecaţi bine, după ce s-a omogenizat sosul, adăugaţi şi gutuile.Lăsaţi să fiarbă cca 15 min.Dacă vreţi să obţină crustă o puteţi băga la cuptor.
Puteţi orna cu frunze de menta sau feliuţe de portocală. De asemenea, puteţi stropi în farfurie cu zeamă de lămâie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu