piure de cartofi
Un piure de cartofi merge că garnitura la friptura, sau chiar chifteluțe, dar se poate servi și simplu.
Atunci cind ai si ajutor in bucatarie treaba merge super. farfuriile sunt decorate de micul meu print
meu mic
Ingrediente
1 kg de cartofi
150-200 gr de unt gras (minim 80% grăsime)
300-350 ml lapte gras
30 gr de sare
Piper
1 lingura smântână
Cascaval ras
3 l apa
Pentru servire
Gogosar in otet
Castraveți în oțet
Salam uscat
Masline
Mod de preparare
Curăţaţi cartofii şi tăiaţi cuburi. Puneţi cartofii la fiert în 3 l de apă şi 30 grde sare. Fierbeţi, parţial acoperit, timp de aproximativ 30 de minute, până când cartofii sunt bine fierţi. Luaţi cartofii de pe foc şi scurgeţi apa. Adăugaţi untul tăiat cubuleţe şi pasaţi cartofii cu telul sau cu furculița
Adăugaţi laptele cald, treptat, în timp ce amestecaţi bine pentru a obţine un piure pufos.
Adăugați smântână și puțin piper și amestecam bine. Apoi râdem cașcaval și punem peste piure și amestecam usor
Punem pe farfurie și decarom cu gogoșar / castraveți în oțet, salam uscat și masline
Asezonaţi cu sare după gust.
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu