cozonac cu cacao si stafide

Cozonac cu cacao si stafide
Aveam pofta de cozonac dar cind m am uitat in frigider nu aveam oua, asa ca m am gandit sa fac cozonac de post 


 
Ingrediente
500 gr de faina
1 pliculet drojdie uscata  
11/2 cana de suc de culoare galbena ( eu am folosit zeama de compot de ananas) 
1 lingura de esenta de vanilie
100 gr zahar
coaja rasa de lamaie
un praf de sare
 3 linguri ulei 
1 esenta rom
3 linguri cacao
6 linguri de zahar pudra
300 gr stafide
 Mod de preparare
Mixam ulei cu zaharul pana ce acesta se topeste. Adaugam sucul, apoi drojdia frecata cu o lingurita de zahar, sarea si coaja de lamaie. Le omogenizam si adaugam treptat faina cernuta, pana ce aluatul devine nelipicios. Il framantam bine si il lasam la dospit intr-un loc cald. Este indicat sa acoperim compozitia.
In acest timp pregatim umplutura
 amestecam esenta de rom cu 6 linguri de zahar pudra si cacao.
Presaram pe masa faina si impartim aluatul in doua parti egale si pe fiecare o aplatizam cu palma sub forma unui dreptunghi. Una din parti o umplem cu cacao, iar pe cealalta cu stafide. Rulam fiecare parte, le rasucim intre ele si asezam compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei si captusita cu hartie de copt. Acoperim cozonacul cu un prosop de bucatarie si il mai lasam sa se odihneasca si in tava, vreme de 35 minute.
Inainte de a-l introduce la copt, il ungem cu sirop (punem 1 lingura de zahar la caramelizat si il stingem cu ulei). Il coacem intr-un cuptor incalzit la 180 de grade, timp de 45 minute.
Pofta buna! 

Comentarii

Postări populare