mamaliga la cuptor





Noi adoram mămăliga. Iar daca ne rămâne nu o aruncam , o mâncăm cu omleta sau o punem pe grătar sau mai bun o punem la cuptor cu condimente și unt/ulei. Azi dimineață m-am gândit să fac mămăliga rămasă  de ieri la cuptor , că tot mai aveam smântână. Zis și facut.  Când a fost gata, printul meu a mâncat- o cât ai zice pește și mi-a mai cerut o porție.
Dacă și copilului tău îi place mămăliga și vrei să i-o prepari altfel, îți propun rețeta de mai jos.
Ingrediente
Mămăligă
Condimente: sare , piper oregano
Ulei sau unt
Mod de preparare
Mămăliga se taie felii, apoi se lasă la frigider pentru câteva ore, unde se va răci bine.Feliile se taie din nou în felii subțiri, dupa care se taie paie, asemeni cartofilor.Pe o tavă se pune hârtie de copt, care se unge cu ulei sau unt.Se pun paiele pe tavă, se presară peste ele condimente, apoi se dau la cuptor, la 180-200 grade, pentru 20 de minute.Când s-au rumenit bine, se lasă în cuptor până se răcesc bine.Se aranjează mai apoi pe farfurie și se servesc cu smântână

Comentarii

Postări populare