Parizer de pui

Parizer de casă
E prima dată cînd fac dar vă spun că se merita sa l pregătiti acasă mai ales pentru copii. Este sănătos
Ingrediente:
1 piept de pui întreg de aproximativ 500 gr.
2 ouă
100 gr. griş
100 ml. ulei de măsline
o linguriţă sare şi piper
o linguriţă mix de condimente: boia, oregano, piper, cimbru
3-4 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Pieptul de pui se mărunţeşte cu robotul de bucătărie până se toacă fin. Se adaugă ouăle, grişul, usturoiul zdrobit, condimentele, sare şi piper, se porneşte robotul şi se mai mixează încă 1-2 minute.
Uleiul se pune puţin câte puţin şi se mixează în continuare.
Se amestecă cu o spatulă şi se pune compoziţia pe două fâşii de folie alimentară puse una lângă alta, puţin suprapuse.
Se înveleşte compoziţia în foliile alimentare, i se dă formă de sul, iar capetele se adună.
Parizerul nu trebuie să fie foarte lung pentru că se va pune la fiert şi va mai creşte în volum. Când e gata împachetat se pune parizerul într-o oală iar peste el se pune apă clocotită cât să îl acopere. Se pune capacul şi se dă la foc mic pentru 30 minute.
Se lasă să se răcească la temperatura camerei, se înlătură foliile, se dă la frigider până a doua zi, când se poate servi.

Comentarii

Postări populare