mica chinezoaica









Delicata si exotica, prajitura Mica  Chinezoaica aproape ca ne invita sa o mâncam din priviri. Este pufoasa, parfumata, iar bezeaua de galbenus ii da un gust si un aspect surprinzator. In plus, delicioasa Mica Chinezoaica este usor de preparat. In tara mama ne făcea aproape in fiecare sâmbătă , eu aici în Grecia nu am reușit să o fac niciodată în 8 ani. Iată că a venit și randul ei.
Ingrediente:
Pentru blat:
250 gr unt
5 albusuri
100 gr faina
200 gr zahar
250 gr nuca macinata
3 linguri cacao
3 vanilii
Pentru bezea:
5 galbenusuri
200 gr zahar
Mod de preparare:
Pentru blat:
se bat albusurile spuma. Separat se bate untul moale cu zaharul, apoi se adaugă cacao si zaharul vanilat. Se inglobeaza apoi albusurile cu faina si nuca macinata, pâna se obtine o crema care se intinde pe fundul tavii (unsa in prealabil cu unt) si se pune in cuptorul preincalzit pentru 20-30 minute, la foc mediu;
Pentru bezea:
se amesteca galbenusurile cu zaharul, pâna se obtine o crema care se intinde peste blatul aproape facut. Apoi se reintroduce in cuptor pentru inca 10 – 15 minute, la foc mediu.
Lasam sa se răcească și tăiem
Pofta buna

Comentarii

Postări populare