mancare de cartofi si praz
Am ales si a treia reteta propusa de Elena Bite cu al ei blog frumos http://leniass.blogspot.gr/, pentru provocare.
Ingrediente
500 g praz (2 fire fara frunze)
500 g cartofi
100 ml suc de rosii
1 lingura(sau ardei)
foaie de dafin
sare
piper
400 ml apa fierbinte
4 linguri ulei
patrunjel verde
Mod de preparare
Am curatat si spalat prazul si cartofii. Am taiat cartofii felii mai groase, pe lungime si prazul bucati de 2 sau 3 cm.
Am pus prazul sa se caleasca putin in cele 4 linguri de ulei, impreuna cu pasta de ardei, sare, piper, foaie de dafin. Peste nici 3 minute am adaugat apa fierbinte pana la nivelul lui. Am pus capacul si am lasat sa fiarba pana cand a scazut apa.
Am adaugat cartofii si am adaugat iar apa fierbinte pana la nivelul lor. Am lasat sa fiarba pana cand au fost aproape fierti. Am adaugat sucul de rosii si am mai lasat sa fiarba cateva minute.Am potrivit gustul de sare, am adaugat patrunjel verde tocat si am oprit focul.
Comentarii
Trimiteți un comentariu