placinta cu dovlecei
Οι πίτες είναι το αγαπημένο μας φαγητό στο σπίτι. Ειδικότερα οι γρήγορες πίτες, αυτές που τις ετοιμάζεις και τις βάζεις στον φούρνο χωρίς να το καταλάβεις. Πρώτη διδάξας η πεθερά μου που μπορεί να ετοιμάζει πίτα - με χειροποίητο φύλλο παρακαλώ - σε χρόνο ρεκόρ.
Αυτή η συνταγή λοιπόν είναι δική της. Μπατζίνα - κλασική θεσσαλική πίτα χωρίς φύλλο, με βασικό υλικό το κολοκυθάκι. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά όπως κρεμμύδι (φρέσκο ή ξερό) και άνηθο. Είναι μια νόστιμη και εύκολη λύση τόσο για ένα γρήγορο ορεκτικό, όσο και για ένα ελαφρύ μεσημεριανό.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κολοκυθάκια χονδροτριμμένα
250 γρ. φέτα, τριμμένη
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC και βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το γάλα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το τυρί, τα αυγά, το μπέικιν και το αλεύρι. Προσθέτουμε αρκετό αλεύρι μέχρι να γίνει ένας πολύ πηχτός χυλός.
Στρώνουμε τον χυλό στο ταψί και ρίχνουμε στην επιφάνειά του μικρά κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει. Στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Plăcintă cu dovlecei
Ingrediente
500 gr dovlecei rași
200 gr brânză feta rasa
1 pahar lapte
1 pahar ulei
2 oua ușor batute
4 căni faina
20 gr praf de copt
Sare
Piper
Unt
Mod de preparare
Preincalzim cuptorul la 180 de grade și ungem o tava cu unt. Intr un bol amestecam dovlecei rasi, laptele, ulei, sare, piper , brânză rasă , ouăle, praful de copt și faina . Punem aceasta compoziție in tava unsa și punem deasupra bucatele de unt. Coacem la cuptor preîncălzit pentru 40-50 minute până prinde o culoare maronie. Scoatem din cuptor și lăsăm 5 minute sa se răcească și apoi tăiem și servim. Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu