Sos de ceapa
Sos de ceapa , merge foarte bine cu legume fierte sau cartofi la cuptor
Ingrediente
8 cepe
3 linguri faina
600 ml lapte
15 gr unt
sare
Mod de preparare
Topeste untul intr-o tigaie, apoi adauga faina si amesteca-le, pentru a obtine o pasta fina. Verifica sa fie focul dat la mediu. Adauga laptele si amesteca continuu, pana cand sosul ajunge sa fiarba. Lasa-l sa fiarba timp de 2 minute, apoi ia tigaia de pe foc.
Curata bine ceapa si pune-o intr-un vas cu apa rece. Lasa apa sa ajunga la punctul de fierbere si continua sa fierbi cam un sfert de ora. Cand cepele sunt moi, scoate-le din apa si le punem in blender pentru a obtine un piure din ceapa.
Pune prima tigaie pe foc, cea cu sosul de unt si lapte, adauga piureul de ceapa si lasa-le pe foc 1 minut.
Sosul de ceapa se serveste imediat. Poate fi servit peste legume fierte , peste o garnitura de cartofi
Comentarii
Trimiteți un comentariu