tort cu crema de ciocolata
Tort de foi
Ingrediente:
1 ou
4 linguri zahar
4 linguri ulei
4 linguri lapte
1 jumate lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie
Coaja rasa lamaie
Zahar vanilat
Un praf de sare
Crema cu ciocolata si\ sau vanilie:
Ingrediente:
3 galbenusuri de ou
3 linguri faina sau amidon alimentar
150 Gr zahar
Zahar vanilat\esenta vanilie
cacao si o tableta ciocolata amaruie\lapte (pt crema cacao)
400-500 ml lapte
Mod de preparare foi
Se amesteca bine toate ingredientele si se adauga faina. Se adauga faina atâta cat sa se obțină un aluat maleabil nu vârtos cat sa nu se lipeasca pe maini.Se împarte aluatul in bilute potrivite. Bilutele se intind in foi subtiri si se coc in tigaie teflonata pe ochiul aragazului.
Mod preparare crema
Se amesteca galbenusurile cu zaharul pane se face spuma se adauga faina sau amidonul cacaua sau esenta vanilie pana se omogenizeaza fara a ramane cicoloase,se adauga laptele si se pune pe foc la fiert intr-o cratita cu fundul gros si neaderent pt a nu se prinde.Se obtine o crema pufoasa si groasa.Se lasa la racit si se va amesteca cu margarina sau unt care se vor tine la temperatura camerei. Crema gata facuta se va intinde pe foile tortului sau a oricărei prajitura dupa preferinte.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu