creveti prajiti
Γαρίδες τηγανητές
Ιλικα
20 γαρίδες
1 φλιτζ. αλεύρι ( ½ καλαμποκαλευρο και ½ για όλες τις χρήσεις)
αλάτι (προαιρετικά)
πιπέρι
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο (ή άλλο λάδι για το τηγάνισμα)
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι τους. Τις πλένουμε πολύ καλά τις αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.Αν οι γαρίδες μας είναι ιχθυοτροφείου θέλουν αλατάκι, αν όμως είναι πελαγίσιες είναι αρκετά αλμυρές. Καρυκεύουμε με πιπέρι και αλευρώνουμε. Τινάζουμε τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τις γυρνάμε και τηγανίζουμε και από την άλλη πλευρά. Συνολικά τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά. Σερβίρουμε.
Creveti prajiti
ingrediente
20 creveti
1 cana faina ( 1/2 faina alba si 1/2 malai)
sare (optional)
piper
1/3 cana ulei
Mod de preparare
curatam bine creveti, spalam bine si lasam sa se scurga in strecuratoare. Presaram piper si apoi le dam prin faina . Le prajim la foc mare , pana prind o culoare aurie apoi le întoarcem pe cealaltă parte. Scoatem creveti pe o farfurie in care am pus hartie de bucatarie. Servim
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu