Ciorba taraneasca

O ciorba țărănească cum numai bunica făcea de cate ori mergeam la tara in vacantele de vara. E așa de bună că acum mi am amintit de aceasta ciorba că mi a adus nașa mea costiță afumată
Ingrediente
2 morcovi 
1 rădăcină de pătrunjel 
1 legatura ceapă verde 
2 cartofi 
2 dovlecei ( de la congelator)
150 fasole verde
250 gr roșii făcute în blender
 3-4 felii costiţă afumată 
1-2 linguri ulei 
1 legatura pătrunjel 
sare 
1/2 l borș de casa
2 l apa
Mod de preparare
Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, pătrunjelul şi ceapa se toacă şi se pun la fiert într-o oală cu 2 litri de apă şi un praf de sare. Se lasă să fiarbă 15-20 de minute şi după aceea se adaugă fasolea verde, şi cartofii tăiaţi în cubuleţe. Se spumează, se acoperă cu un capac şi se fierbe la foc mic, jumătate de oră.
Între timp, se taie costiţa cubuleţe şi se prăjeşte. Se răstoarnă apoi în supă, se mai adaugă dovleceii tăiaţi rondele şi după 10 minute se pot pune roşiile tăiate cubuleţe şi sucul de roşii. Se potriveşte la gust de sare , se adaugă și borșul şi se mai fierbe la foc mic doar 5 minute.
Ciorba se serveşte imediat ornată cu pătrunjel verde tocat mărunt. Cine doreşte mai poate adăuga şi câte o lingura de smantana

Comentarii

Postări populare