Supa de conopida cu carne de berbecuț
Vrei o supă ușoară și plină de vitamine? Iată o rețetă minunată, care se prepară rapid și este foarte gustoasă. În plus, ai parte de o masă plină de calciu, căci conopida este bogată în calciu.
Pentru cine nu agreează prea bine aroma conopidei, să stea liniștit. Această rețetă de supă se face cu conopidă coaptă, ceea ce îi dă o savoare minunată.Și pentru că mai aveam carne fiarta de berbecuț am zis că această supita e numai buna
Ingrediente
1 căpățână de conopidă
400 gr carne de berbecuț fiarta
1 ceapă mare
6 linguri de ulei
3 căței de usturoi
Sare Piper
Zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Se spală bine conopida, apoi se desface buchețele cât de mici doriți. Conopida se pune într-un castron termorezistent, se acoperă cu 4 linguri de ulei, se condimentează cu sare și piper și se dau la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius. Se lasă timp de 20 de minute și se mai amestecă din când în când prin ele.
În timp ce legumele se coc, se curăță, se spală și se taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul, care se zdrobește. Apoi, într-o tigaie se pun 2 linguri de ulei, se lasă la încins și apoi se pune ceapa tocată cu carnea și usturoiul. După ce s-au călit bine 2-3 minute se pune apă cât să acopere carnea și se lasă la fiert cam 15-20 de minute la foc mediu.
Când legumele de la cuptor sunt gata, se scot și se pun peste tigaia cu carne. Se mai pune puțină sare și apă, dacă este cazul și se mai lasă la fiert pentru încă 15 sau 20 de minute. Când sunt fierte bine, se scoate din supă conopida, care se pune în blender și se face piure cu zeama din supă.
La final, se adaugă piureul de conopidă, se mai lasă câteva clocote, se potrivește de sare și piper și se stinge focul.
Pofta buna !
Comentarii
Trimiteți un comentariu