caramele 2
caramele , o reteta delicioasa si usor de facut.
Ingrediente
30 gr unt
200 gr zahar
200 gr smantana
Mod de preparare
Amestecati smantana cu zaharul si putin unt moale de la temperatura camerei. Punetti amestecul obtinut intr o cratita mica. Puneti cratita pe foc si aduceti la fierbere amestecând continuu. Veti observa niste bule mici la suprafata, continuati sa amestecati. Peste putin timp amestecul va capata o consistenta asemenatoare cu laptele condensat. Amestecati in continuu sa nu se lipeasca de fundatul cratitii. Amestecul se va ingrosa si va fi mai greu de amestecat , la aceasta etapa amestecati mai rapid.Luati cratita de pe foc si adaugati untul ramas si amestecati rapid.Turnam compozitia in forme mici sau in forma mare pe care ati uns o cu unt . Cat amestecul este inca cald taiati caramelele cu un cutit umed
Comentarii
Trimiteți un comentariu