mancare de varza cu maruntaie de pui
Varza proaspata este una dintre cele mai cautate legume de vara . Fie ca o mananci simpla, fie pe post de garnitura, mancarea de varza proaspata este una usoara si foarte gustoasa.
Ingrediente
1-2 verze potrivite
2 cepe
maruntaie de pui ( inimi , pipote si ficatei de la 3 pui pe care i am taiat si am pus maruntaiele in congelator)
2-3 rosii
1 morcov
o lingura de bulion
3-4 linguri de ulei
cateva fire de marar
sare si piepr dupa gust
1 fir de busuioc
1 frunza de dafin
Mod de preparare
Spalam bine maruntaiele si le taiem marunt apoi le punem in ulei si le prajim
Curata varza de zone moi sau stricate. Tai-o apoi solzisori. Taie ceapa marunt. Da morcovul pe razatoare
Intr-o cratita pune uleiul la incins si adauga ceapa. Las-o sa se prajeasca pana devine transparenta, apoi adauga rosiile si lasa-le sa fiarba putin. Pune o parte din mararul taiat marunt si lasa-le sa fiarba putin. Adauga si morcovul ras.
Adauga o jumatate din cantitatea de varza taiata si adauga-i apa pana aceasta ajunge la jumatatea inaltimii cratitei.
Acoper-o si las-o sa fiarba, amestecand din cand in cand. Atunci cand varza a mai scazut, adaugam maruntaiele si restul de varza taiata, amestecand bine. In cazul in care vrei ca mancarea sa fie cu mai multa zeama, mai adauga-i putina apa.
Las-o sa fiarba. Dupa aproximativ 10 minute, pregateste un amestec din bulion, apa si putin delikat si adauga-l peste varza. Amesteca bine si lasa-le sa fiarba impreuna.
Adauga-i si restul de marar taiat, frunza de dafin maruntita, precum si busuiocul, amestecand bine. Mai lasa-le sa dea un clocot si ia mancarea de pe foc.
Se consuma calda, impreuna cu un ardei iute. Se poate servi alaturi si mamaliguta.
Ingrediente
1-2 verze potrivite
2 cepe
maruntaie de pui ( inimi , pipote si ficatei de la 3 pui pe care i am taiat si am pus maruntaiele in congelator)
2-3 rosii
1 morcov
o lingura de bulion
3-4 linguri de ulei
cateva fire de marar
sare si piepr dupa gust
1 fir de busuioc
1 frunza de dafin
Mod de preparare
Spalam bine maruntaiele si le taiem marunt apoi le punem in ulei si le prajim
Curata varza de zone moi sau stricate. Tai-o apoi solzisori. Taie ceapa marunt. Da morcovul pe razatoare
Intr-o cratita pune uleiul la incins si adauga ceapa. Las-o sa se prajeasca pana devine transparenta, apoi adauga rosiile si lasa-le sa fiarba putin. Pune o parte din mararul taiat marunt si lasa-le sa fiarba putin. Adauga si morcovul ras.
Adauga o jumatate din cantitatea de varza taiata si adauga-i apa pana aceasta ajunge la jumatatea inaltimii cratitei.
Acoper-o si las-o sa fiarba, amestecand din cand in cand. Atunci cand varza a mai scazut, adaugam maruntaiele si restul de varza taiata, amestecand bine. In cazul in care vrei ca mancarea sa fie cu mai multa zeama, mai adauga-i putina apa.
Las-o sa fiarba. Dupa aproximativ 10 minute, pregateste un amestec din bulion, apa si putin delikat si adauga-l peste varza. Amesteca bine si lasa-le sa fiarba impreuna.
Adauga-i si restul de marar taiat, frunza de dafin maruntita, precum si busuiocul, amestecand bine. Mai lasa-le sa dea un clocot si ia mancarea de pe foc.
Se consuma calda, impreuna cu un ardei iute. Se poate servi alaturi si mamaliguta.
Comentarii
Trimiteți un comentariu