lipie greceasca
Πιτα ελενικι
ιλικα
150 γρ αλεύρι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Νερό
Αλάτι
Κατασκευή
Ανακατεύουμε το αλεύρι με αλάτι κε προστετουμε το λάδι. Βάλουμε περίπου 1/2 ποτήρι νερο κε ανακατεύουμε καλά, άμα χρειαστεί τα βάλουμε λίγο νερό ακόμα. Ζιμονουμε με το χαιρι γα 5-7 λεπτά.κοριζουμε τιν ζιμι σε δύο, κε απλατιζουμε με τα δάκτυλα.βαλουμε λίγο λάδι σε Τίφανι κε τηγανίζουμε γα 3 λεπτά σε κατε πλευρά.
Κάλι ορεχι.
Asemanatoare cu lipia libaneza, pita greceasca e o paine plata, necrescuta, pe care o prajesti in tigaie ca pe o clatita.
Ingrediente
150 gr faina
2 linguri ulei
apa
sare
Mod de preparare
Combina faina cu sarea si adauga uleiul. Toarna cca 1/2 pahar apa si amesteca, iar daca compozitia pare prea uscata, mai adauga putin cate putin apa.Framanta aluatul cu mana pentru cca 5-7 minute, pana cand dezvolta elasticitate. Adauga faina pe parcurs daca e necesar.Imparte aluatul in 2 si intinde fiecare jumatate, intai cu degetele, apoi cu sucitorul, pana cand obtii un cerc subtire, de 2-3 mm grosime.Incinge cateva picaturi de ulei de masline intr-o tigaie si prajeste pita pentru cca 3 minute pe fiecare parte
Comentarii
Trimiteți un comentariu