Dorada la grătar
Cind ai marea aproape și are cine sa pescuiască și ți aduce dorada e păcat să nu te bucuri de ea iată că la noi in familie este foarte ceruta și o facem pe grătar, la grill sau in tigaie
Ingrediente
4 bucăți de dorada
8 catei Usturoi
1 legătură Patrunjel/Marar
1 lămâie
120 mk Ulei de masline
500 ml Bere
Mod de preparare
Se spala dorada si se sterge cu un prosop umed. Se pun usturoiul tocat marunt, frunzele de marar/ pătrunjel si feliile de lamaie in burta pestelui care se stropeste cu ulei. Se aseaza pestele pe gratarul incins si nu se intoarce pana in momentul in care acesta nu iti permite sa il intorci. Altfel, daca se lipeste pielea de gratar, inseamna ca nu este gatita.
Cand pestele este intors pe ambele parti si este crocant, se stropeste cu berea rece. Se mai lasa 3 minute pe grill si se poate servi cu salata de varza și felii de lamaie Se serveste neaparat cu bere rece.
Comentarii
Trimiteți un comentariu