Savarine




Bună dimineața 
Reteta personala care a avut foarte mare succes. Pentru ca nu vreau sa mananc paine inmuiata. Am gandit aceasta reteta. Aceste prajituri s-au vandut ca painea calda. Tuturor le-au placut.
Savarinele mele
Ingrediente pentru blat
4 oua
1 praf copt
2 cani lapte
1 kg faina
200 gr. zahar
5 vanilii
1/2 cana suc portocale
Coaja de portocale
Ingrediente pentru sirop
1 cana zahar
2 si 1/2 cani apa
Zeama de la 2-3 lamai
Topping
dulceata visine/trandafir
Smantana amestecata cu 10 linguri de zahar sau frișca.
Mod de pregatire
Amestecam oualele cu zahar. Adaugam laptele si incet incet faina amestecata cu praf copt si vanilie.  La sfarsit adaugam coaja si suc de portocale si amestecam usor. Preincalzim cuptorul la 180 °.Ungem formele cu unt/margarina si adaugam compozitie. Atentie formele nu trebuie sa fie pline. Coacem la 180° pentru 40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Le lasam sa se raceasca apoi le taiem pe jumatate
Siropul
Fierbem toate ingredientele pana se-ngroasa. Siropul trebuie sa fie caldut. Punem savarinele in sirop. Le umplem cu frișca si deasupra dulceata visine/trandafiri sau orice altceva va place. Pofta buna.




Comentarii

Postări populare