Carne de porc in sos de rosii
Pentru că s a mai facut afara merge sa facem o rețetă cu carne de porc .
Și pentru că încă ne mai putem bucura de rețetele cu carne până intrăm în Post zic sa va las aceasta rețete
Ingrediente
700 gr carne de porc macra
3 catei de usturoi
100 ml suc de roșii
3-4linguri bulion de roșii
100 ml vin rosu sec
1 lingurita zahar
1 linguriță oregano
1 lingura de unt
2 linguri ulei
sare, piper
2 cepe
Apa
Cartofi pentru ganitura
Mod de preparare
Se taie carnea de porc cuburi de cca 2-3 cm. Se prajeste carnea in uleiul incins pana se rumeneste peste tot. Prajiti carnea in ture, ca sa nu fie inghesuita. Cand e prajita carnea, o puneti toata inapoi in oala si adaugati usturoiul și ceapa tăiată marunt. Caliti rapid cateva secunde, doar pana miroase frumos usturoiul si apoi adaugati suc de roșii, bulion, vinul, zaharul si 50 ml apa. Aduceti continutul oalei la fierbere. Condimentati cu sare, piper negru si adaugati oregano. Puneti capacul pe oala, dati focul la mic si fierbeti incet timp de 1 ora si 15 minute. Verificati carnea si daca nu se desface usor cand introduceti furculita in ea mai lasati 15 minute la fiert. Acum sosul ar trebui sa fie scazut destul de mult. Adaugati untul si amestecati pana e topit. Sosul va deveni mai cremos. Dregeti mancarea de sare.
Serviți cu cartofi prăjiți
Comentarii
Trimiteți un comentariu