iahnie de fasole turceasca




nu

Cînd am fost in Turcia am mâncat aceasta rețetă, numai că avea carne de vita .
Pentru că suntem în post am facut o fara carne
Dar urmează și cu carne .
Ingrediente
2 cani fasole alba
2 cepe
3 catei de usturoi
2 morcovi
2 frunze de dafin
1 lingurita cimbru uscat
1 lingurita fulgi de ardei iute rosu
sare si piper negru
2 linguri pasta de tomate
2 l de apa
1 rădăcina țelină și frunze
1 lingură hrean ras
3 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Se inmoaie fasolea alba in apa clocotita peste noapte sau cu cel putin 5 ore inainte. Apoi se scurge si se fierbe in apa rece timp de 50 de minute, pana cand aceasta s-a inmuiat. Scurgeti fasolea.
Se curata ceapa si usturoiul si se maruntesc.
Intr-o oala mare se incinge putin ulei de masline, apoi se adauga ceapa si usturoiul. Prajiti la foc mediu timp de aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand.
Curatati si taiati morcovii  rădăcina de țelină, frunzele de țelină si ardeii in bucati mici. Transferati legumele in oala mare  condimentati cu sare si piper, se adauga frunze de dafin, cimbru si fulgii de ardei rosu. Se amesteca si se mai gatesc pentru aproximativ 5 minute.
Adaugati in iahnie fasolea fiarta, pasta de tomate, hreanul si apa. Aduceti preparatul la punctul de fierbere, apoi reduceti focul si lasati sa fiarba pentru 40-50 de minute, pana cand  iahnia se ingroasa. Amestecati din cand in cand.
Se servește cu salata de varza alba și mamliguta.

Comentarii

Postări populare