cuib de piure cu carne tocata


Pentru ca printul meu e pretentios si nu prea mananca carne, m am gandit sa ii fac asa cu piure.
Ingrediente
pentru piure
6 cartofi de marime medie
1/2 lingura sare
2 linguri de unt gras
1/2 cana de lapte fierbinte
2 linguri de smantana
sare dupa gust (si piper, optional)
ghimbir
pentru sos
2 linguri pasta de tomate
500 gr carne tocata de vita
3 linguri ulei
sare, piper si oregano
1 ceapa
1 cana apa
gogosari in otet pentru servire
Mod de preparare
Pregatim sosul
Curatam , spalam si taiem ceapa marunt.
Punem ulei in tigaie lasam sa se ncinga si apoi punem ceapa tocata si calim. Adaugam carnea tocata si amestecam , apoi punem pasta de tomate, sare , piper , oregano si apa si lasam sa fiarba bine pana carnea este moale, daca este nevoie mai adaugam apa.
Curatam si spalam cartofii. Pentru a se patrunde mai usor, cartofii vor fi taiati in cuburi mari. Se pun la fiert si se adauga sarea. Se incearca folosind o furculita. Atentie, nu trebuie sa ii fierbeti prea tare! Apa se strecoara, pastrand cartofii in oala in care au fost fierti (eu folosesc un ceaunel), deoarece caldura recipientului ajuta la pastrarea consistentei cartofilor. Se adauga smantana si untul, se amesteca bine, apoi se toarna laptele cald. Nu folositi mixerul sau blenderul intrucat piureul va iesi cleios; pasati-l cu ustensila speciala pentru piure.
Urmeaza "cireasa de pe tort": ghimbirul. Da, piureul pe care tocmai l-ai preparat trebuie sa fie aromatizat cu acest condiment sanatos.
Lasati putin piureul deoparte inainte de a-l servi, timp de 5 minute, pentru a permite aromei din ghimbir sa patrunda in compozitie. Serviti-l apoi ca si garnitura linga sosul de carne si veti vedea ce gust deosebit da ghimbirul acestui banal tip de mancare.
 Pofta buna!

Comentarii

Postări populare