rahat cu trandafiri


Rahat proaspăt porționat în cubulețe mici realizat cu ingrediente 100% naturale și aromă de trandafir, realizat după o rețetă originală grecească.
Un dulce specific grecesc și foarte plăcut parfumat.
Sugestie de servire: ca atare alături de un ceai aromat, cafeluță delicioasă sau pe bucățele de biscuți. De asemenea se poate folosi ca ingredient în chec, cornulețe, cozonac și alte preparate dându-le acestora o aromă deosebită de trandafiri.
Vrei să nu dai prea mulți bani pe mâncare, dar să ai o alimentație variată și sănătoasă? În loc să mergi la restaurant, mai bine gătește acasă. Vei avea control total asupra ingredientelor și te vei putea bucura și de aprecierea familiei sau a prietenilor. Încearcă rețetele noastre și te vei convinge! Azi, rahat de trandafiri. Gătește cu noi rețete delicioase!
Ingrediente:
500 ml apă, 500 g zahăr
175 ml sirop de trandafiri
100 g amidon alimentar
o lămâie
decor: zahăr pudră
Mod de preparare
punem într-o cratiță zahărul, apa și coaja de lămâie și când se dizolvă zahărul se adaugă lămâia tăiată felii. După ce s-a legat siropul de zahăr se scot feliile de lămâie și se adaugă amidonul peste care s-a pus siropul de trandafiri, amestecând continuu și se mai lasă pe foc până se îngroașă. Compozitia va fi opacă dar în timp se va clarifica. Când s-a legat bine se toarnă compoziția într-o tavă  tapetată cu folie de aluminiu și unsă cu ulei. Se nivelează și se lasă la rece peste noapte, dar nu la frigider. A doua zi se taie rahatul. Se poate înlocui siropul de tandafiri cu suc de portocale stors cu pulpă cu tot, iar lămâia se înlocuiește cu portocala. Rahatul se poate tăvăli prin zahăr pudră sau prin fulgi de cocos.

Comentarii

Postări populare