ghiveci cu cap de miel



Capetele de miel dau un gust foarte diferit acestui fel de mâncare care devine delicios.
Ingrediente
4 capete de miel (cerem macelarului nostru sa le rupa sa se deschida usor dupa aceea)
1 cana orz
4 linguri pasta de tomate
ulei de măsline
puțin zahăr
sare
Piper
Oregano
Apa
Cașcaval ras
Mod de preparare
Preincalzim cuptorul la 200 de grade.
Spalam orzul bine și lăsăm deoparte.
Amestecam pasta de tomate cu zahar și puțină apa
Spălăm foarte bine capetele și le punem  in tava de cuptor, punem sare , piper , oregano, ulei și apă. Acoperim tava cu capac dacă are dacă nu acoperim tava cu hârtie de aluminiu. Punem tavă la cuptorul preîncălzit și lăsăm aproape 70 de minute.
Scoatem aluminiu și întoarcem capetele de miel adaugam orzul spălat și compoziția de pasta tomate. Băgăm tavă din nou la cuptor și mai lasăm 15-18 minute.
Scoatem tava  din cuptor și punem pe farfurie presărăm caşcaval ras și servim pofta buna.

Comentarii

Postări populare