placinta lipoveneasca

Pentru ca prietena mea Iancu Lubita  din Galati a facut aceasta placinta de mai multe ori si a postat o pe pagina dansei si arata foarte bine , am intrebat o ce placinta este . Mi a spus ca este placinta lipoveneasca si ca este foarte buna , am intrat pe blogul dansei si am cautat reteta  si am facut o si eu .
Multumesc doamna Lubita Iancu (Lulu) intr adevar este foarte buna .
Ma bucur ca mi ati dat aceasta reteta , sa stiti ca toata lumea a fost multumita si au cerut sa le mai fac
 
 












Ingrediente pentru aluat:
1 kg faina
drojdie proaspata 2 cubulete ( eu nu am avut proaspata si am folosit uscata 2 pliculete)
30 gr unt
3 linguri iaurt
2 linguri smantana
2 linguri zahar
3 oua
100-150 ml lapte cald
sare
Ingrediente pentru umplutura:
300 g telemea de vaca300 g branza proaspata de vaci2 oua
Ingrediente pentru decor:
2 oua3 lg smantana1 lg zahar1 plic zahar vanilat
Mod de preparare pentru placinte lipovenesti cu branza
Se cerne faina intr-un vas mare. In mijloc se pun: ouale, smantana, iaurtul, untul, drojdia, sarea si zaharul. Se lasa timp de 15 minute, acoperit, in loc cald. Dupa 15 minute se omogenizeaza totul, se adauga lapte caldut cat sa se formeze aluatul (cam 100 ml de lapte). Se acopera si se lasa la dospit, timp de 1 ora.
Se intinde tot aluatul, pe lung, se pune umplutura (telemea si branza de vaci + oua), se lipesc marginile, se taie si se pune in tava.
Se acopera tava si se lasa timp de 15-20 minute sa "se odihneasca". Se ung deasupra cu ou batut cu putin zahar pentru rumenire. Se coc la foc mic, timp de 1 ora. Se servesc insotite de smantana.
Pofta buna!

Comentarii

Postări populare