Carne de porc prajita

Mai aveam un pachet de carne de porc in congelator  și am zis că trebuie să îl fac , că o sa tăiem porcul și aduc  altă carne și nu am unde sa o  pun. Este una dintre retetele de la bunicul meu cu câteva modificări
Ingrediente
1 kg carne de porc tăiată cuburi
2 cesti de vin roșu
1-2 ardei iuti tocati
2 legaturi ceapa verde tocata
2 linguri de sare
1 lingura oregano
20 de catei de usturoi
Piper
ulei pentru prajit
1 punga care se închide etans
Cartofi
Zeama de lămâie
Mod de preparare:
Puneti bucatile de carne intr-o punga care se inchide etas, amestecati intr-un castron vinul cu ardei iute, ceapa verde, sare, piper, oregano  si usturoi. Adaugati peste carne, agitati si lasati la marinat peste noapte.
Scoateti din punga, puneti pe prosoape de hartie, iar intre timp incingeti ulei intr-o tigaie.
Adaugati o parte din bucatile de carne si prajiti pe fiecare parte cate 7-10 minute. Lasati sa se odihneasca si serviti cu garnitura dupa preferinta.
Noi am prajit cartofi, am stropit carnea prăjită cu zeama de lamaie si am servit
Pofta buna !

Comentarii

Postări populare