branza topita



Alta luna alta provocare.
Provocare initiata de Sefania si luna aceasta gazduita de Elena Bite care ne a invitat sa alegem din urmatoarele categorii, de pe blogul http://leniass.blogspot.gr/
aperitive
dulciuri
mancaruri de post
Eu am ales sa fac din cele trei categorii si iata prima reteta (http://leniass.blogspot.gr/2015/02/branza-topita-de-casa.html)
Ingrediente
500 g branza dulce de vaci
1 lingurita sare
1 lingurita bicarbonat de sodiu
15 gr unt
Mod de preparare
Am amestecat branza cu sarea si bicarbonatul si apoi am pus castronelul in frigider pentru 3 ore.
Dupa ce au trecut cele 3 ore, am pus o cratita cu apa pe foc, iar cand a inceput sa fiarba am pus alta cratita deasupra pentru a forma un "sistem" bain marie. In cratita de deasupra am pus untul. Cand acesta a fost topit am adaugat branza.
Aproximativ 20 de minute am amestecat continuu in branza. Dupa ce se omogenizeaza cu untul si se topeste, devine atat de lichida ca iti vine sa o arunci, dar incet incet se "invartoseaza" putin.
Am turnat branza topita astfel intr-o forma de platic. Am lasat-o sa se raceasca si apoi am pus capacul si am pus-o in frigider. ( nu s a inchegat bine , dar cred ca stiu motivul branza a fost congelata).
A fost insa foarte buna ca a disparut  imediat.

   

 

Comentarii

Postări populare