pui inabusit





Aceasta este  o reteta romanesca adevarata de la mama mea, e atat de buna ca nu te mai saturi. Eu mai am 1/2 de cocos de tara și am zis că această rețetă e numai buna!
Puteti folosi orice carne de pui de la pulpe pana la pui intreg pe care-l portionati.
Ingrediente
500 gr carne de pui
sare, piper
1 lingurita boia
1 1/2 cana apa
4 catei mari de usturoi
putin ulei
Mamaliguta
3 cani apa
1 cana malai
sare
Cartofi prăjiți
Mod de preparare
Se incinge ulei intr-o oala si se pun  Se condimenteaza cu sare si piper din belsug. Se prajesc la foc mediu pana se rumenesc foarte bine pe ambele parti.Se presara boiaua peste carne si se stinge cu apa (apa sa acopere carnea). Se adauga patrunjelul tocat. Se aduce la fierbere. Gustati de sare si piper si mai adaugati daca e necesar.Se fierbe tot pe foc mediu 60 de  minute.(sau până carnea este moale) Sosul trebuie sa scada bine, sub jumatatea carnii.
timpul de fierbere va fi putin mai mare daca folositi pulpe de pui sau bucati mai mari din pui si va fi necesara putin mai multa apa, pe care o adaugati daca vedeti ca sosul scade prea tare.Preparati mamaliga: adaugati apa rece intr-o oala si puneti malaiul peste. Adaugati sare si amestecati. Fierbeti la foc mediu, iar cand incepe sa se ingroase mamaliga dati focul la mic si amestecati rapid pana e facuta, adica pana incepe sa se desprinda de pe peretii oalei.
daca puneti mamaliga la fiert in apa rece nu va face cocoloase! Adaugati usturoiul tocat marunt peste pui si mai fierbeti 1 minut. Serviti puiul in sos de usturoi cu cartofi prăjiți și mămăliguță.

Comentarii

Postări populare