Orez cu sofran

 

Pentru că se apropie Postul Crăciunului și vrem ceva sănătos și sățios iată o rețetă
Ingrediente:
2 fire de sofran
1 lingura de unt
1 ceapa mica galbena, tocata (aproximativ 1/2 ceasca)
2 cesti de orez basmati alb
6 cani apa
1 linguriţă de sare
Piper
Oregano
Mod de preparare:
Pisati sofranul intr-un mojar pana obtineti un praf foarte fin, adăugați piper și oregano Se toarnă 1/4 ceasca de apa fierbinte peste praful de sofran, piper și oregano si se lasa la macerat timp de 5 minute.
Între timp spalati si scurgeti orezul Basmati. Într-o oală mare se adauga untul la foc mediu, apoi ceapa tocată şi gatiti pentru aproximativ 3-6  minute, pana ceapa incepe sa se caramelizeze.
Adauga orezul in oală şi gatiti timp de un minut amestecul de orez cu ceapa. Se toarnă lichidul galben de sofran uniform pe partea de sus a orezului. Se adauga apa si se lasa la fiert.
Se acopera vasul si se reduce focul la mic. Se gateste orezul pentru 20 de minute.

Comentarii

Postări populare