rahat cu nuca
De cînd am fost in Turcia, am tot invatat rețete, numai că timpul e cel mai mare dușman al meu. Uite că a venit și timpul acestei rețete. Vă spun un singur lucru a disparut foarte repede
Concluzia este că a fost foarte bun
Ingrediente
50 grame de nuci curățate (fistic, alune, arahide)
1 pahar de zahăr
zahăr pudră pentru servit
2 pahare de suc de portocale
1 pahar de amidon de porumb
Mod de preparare
Pregatim o treime de suc de portocale si il combinam cu zaharul. Amestecul rezultat il punem la foc mediu și lasam timp de 5-7 minute pe foc până cand va începe să se îngroașe.
Sucul rămas se amesteca cu amidon iar amestecul il turnam usor în siropul fiert și amestecam continuu pentru a nu se forma cocoloașe. Acesta se fierbe timp de 3 minute, amestecând continuu cu lingura.
Dupa ce a fiert il lasam să se răcească putin și adaugam nucile prăjite, dupa care amestecam bine.
Rezultatul obtinut se toarna într-o formă de silicon și se da la rece pentru un timp de 3-4 ore, pentru a se intari.
Rahatul se taie bucățele și se trece prin zahăr pudră.
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu