Orez cu lapte si merenda
Ριζογαλα
Ιλικα
1 λίτρο γάλα πλήρες
4 κουταλιές σούπας ριζι
4 κουταλιές σούπας νισεστε
1/2 κουταλιά γλυκού κοπανισμενι μαστίχα
12 κουταλιές σούπας ζάχαρη
3 βανίλιας
1 λίτρο νερό
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι με 1/2 λίτρο νερό μέχρι να ψηλωσει. Διαλύουμε το νισεστε σε 1/2 λίτρο νερό βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε κε ζαχαρι κε ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χηλωμενο ρύζι το διαλυμένο νισεστε τι μαστίχα και τι βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς για να Μιν κολλήσει στον πάτο. Όταν xηλωσει το μίγμα το αδειάζουμε σε μικρά μπαλάκια. Τοποθετούμε τα μπολακια μέσα σε ένα ταψί που έχει νερό μέχρι τι Μέσι σαν Μπεν Μαρί. Το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να κάνει κρούστα. Σερβίρετε με κανέλα ι Μερέντα.
Orez cu lapte
Ingrediente
1 l lapte
4 linguri orez
4 linguri amidon de porumb
1/2 lingura mastiha
12 linguri zahar
3 vanilii
1 l apa
Mod de preparare
Fierbem orezul in 1/2 l apa până este moale. Diluam amidonul in restul de apa rămas. Punem laptele Intr o cratita pe foc mediu. Adaugăm zaharul și amestecam. Adaugăm orezul fiert, amidonul diluat, mastiha și vanilia și amestecam mereu să nu se lipească. Cînd devine ca o crema punem in boluri mici , și le punem intr o tava in care am pus apa până la jumătatea ei ( ca baie de aburi) și coacem in cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute , până prinde o crusta. Se servește cu scorțișoară sau merenda
Comentarii
Trimiteți un comentariu