Mamaliga cu branza si smântână

 
Sunt sigură că toți am crescut mai mult sau mai puțin pe la bunici, care ne făceau mii de bunătăți
Culmea este ca la noi in familie se  mananca mamaliga foarte des chiar in fiecare zi , dar nimeni nu spune “nu” in fata unei portii de mamaliga aburinda, cu amestec de branzeturi (branza de vaci si telemea) si cu smantana cremoasa. Se spune ca cea mai buna mamaliga este cea facuta in ceaun. Adevarat.
Se mai spune că pentru aceasta rețetă mămăliga trebuie sa fie pripita
Adica, un pic mai moale si mai rapida decat mamaliguta fiarta. Iar in locul traditionalului facalet, folosesc un tel, pentru ca astfel obtin cu mai putin efort o mamaliguta fara pic de cocoloase.
Ingrediente:
400 gr malai  (depinde de tipul malaiului si de cat de densa vreti sa faceti mamaliga)
350 gr branza de vaci
400 gr branza telemea
400 gr smantana
1.5 litri apa
sare
Mod de preparare
puneti la fiert 1,5 litri apa. Cand se apropie de punctul de fierbere, puneti un pic de sare si un praf de malai. Cand incepe apa sa clocoteasca, incepeti sa puneti din malai, in ploaie, amestecand continuu. Eu am pus aproape 400 g de malai pentru a obtine consistenta dorita dar, repet, depinde si de tipul malaiului folosit si de cat de vartoasa vreti sa fie mamaliguta. Amestecati in continuare cateva minute. Mai lasati sa “rabufneasca” mamaliguta de doua-trei ori si opriti focul.
Fie rasturnati mamaliga pe un fund curat de lemn, fie o luati cu o lingura (daca este mai moale) si puneti in farfurie, alaturi de un pic de branza de vaci, telemea rasa si smantana dupa gust. Este indicat ca mamaliguta sa fie cat mai fierbinte pentru ca, in combinatie cu branza, aceasta sa se inmoaie un pic. Serviți imediat .
Pofta buna!

Comentarii

Postări populare