Zacusca de gogonele verzi
Zacusca de patlagele verzi
Dragii mei sunt innebunita după această zacusca, este prima dată cînd fac dar este foarte buna și cu siguranță o sa mai fac acum au ieșit doar 2 borcane și o farfurie care s a și terminat.
Sunt sigură că nu ați încercat până acum aceasta rețetă
Ingrediente
1 kg ceapă alba
3 kg gogonele verzi
1,5 kg gogoşari
500 ml ulei
sare
piper
3 linguri zahar
2 linguri oregano
200 ml suc de roșii
250 ml apa
Mod de preparare:
Se taie ceapa mărunt şi se fierbe într-un amestec făcut din 250 ml de ulei şi 250 ml de apă.
După ce s-a înmuiat bine, se adaugă pătlăgelele tăiate în rondele groase şi gogoşarii tăiaţi în felii mari, apoi se adaugă restul de ulei, se sărează, se piperează după gust şi se presară puţin zahăr.
După ce se fierbe timp de treizeci de minute, se adaugă sucul de roşii fiert şi strecurat, apoi se fierbe până ce este suficient de consistent nu se învârte cu lingura, ci se scutură cratiţa ca să nu se sfărâme gogonelele şi gogoşarii.
Se pune în borcane mici, se leagă cu două rânduri de celofan şi se sterilizează timp de douăzeci de minute.
Dragii mei sunt innebunita după această zacusca, este prima dată cînd fac dar este foarte buna și cu siguranță o sa mai fac acum au ieșit doar 2 borcane și o farfurie care s a și terminat.
Sunt sigură că nu ați încercat până acum aceasta rețetă
Ingrediente
1 kg ceapă alba
3 kg gogonele verzi
1,5 kg gogoşari
500 ml ulei
sare
piper
3 linguri zahar
2 linguri oregano
200 ml suc de roșii
250 ml apa
Mod de preparare:
Se taie ceapa mărunt şi se fierbe într-un amestec făcut din 250 ml de ulei şi 250 ml de apă.
După ce s-a înmuiat bine, se adaugă pătlăgelele tăiate în rondele groase şi gogoşarii tăiaţi în felii mari, apoi se adaugă restul de ulei, se sărează, se piperează după gust şi se presară puţin zahăr.
După ce se fierbe timp de treizeci de minute, se adaugă sucul de roşii fiert şi strecurat, apoi se fierbe până ce este suficient de consistent nu se învârte cu lingura, ci se scutură cratiţa ca să nu se sfărâme gogonelele şi gogoşarii.
Se pune în borcane mici, se leagă cu două rânduri de celofan şi se sterilizează timp de douăzeci de minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu