tocanita de legume

Pentru provocarea "Week-end cu spor" initiata de Stefania care are acest blog https://www.stefyharnicutza.ro/
si gazduita in aceasta luna de doamna Iancu Lubita , care are acest blog
https://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.com/

 Am ales sa fac o tocanita de legume , un pic modificata, care este pe gustul nostru
O tocanita de legume este numai  buna acum cind este post. Mai ales ca ingredientele le gasiti la piata sau in gradina cum am eu.
Ingrediente
4 cartofi mari 
2 ardei grasi rosii
200 gr ciuperci
3-4 roşii
2 cepe
2 vinete
3 linguri ulei de măsline
 sare
2-3 foi dafin
2 dovlecei
apa
Mod de preparare
Se curăţă şi se spală toate legumele. Morcovii, ardeii graşi şi ceapa se taie în felii subţiri, iar cartofii, roşiile, ciupercile ' dovleceii şi vinetele cubuleţe. În uleiul de măsline şi puţină apă se pun la înăbuşit ceapa şi ardeiul gras. Peste acestea se adaugă morcovii, ciupercile, vinetele'dovleceii şi roşiile şi se lasă la fiert, pe foc mic, până când sunt bine pătrunse. Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe se pun la fiert în apă cu puţină sare. După aceea, se scurg şi se lasă la răcit. Într-o tavă de pirex suficient de mare se amestecă cartofii fierţi cu legumele înăbuşite, se adaugă mirodeniile şi se dă la cuptor 40-45 de minute, la foc mic. Se serveşte caldă

Comentarii

Postări populare