Castraveti in otet
Castraveţii muraţi sunt preferaţii tuturor în perioada de iarnă. Sunt numeroase reţete de murături şi castravetii se pot combina cu aproape orice zarzavat
Ingrediente
2-3 castraveți mari
1 cana oțet
2 căni apa
Sare
Piper boabe
Foi dafin
5-6 căței usturoi
Mărar uscat
Zahar
2 borcane
Mod de preparare
Castraveții și borcanele se spală foarte bine în mai multe rânduri de apă. În fiecare borcan se pun câteva fire de mărar uscat. Perfect este să-l tăiați cu foarfeca în bucăți mai mici. Apoi aranjați cât mai eficient castraveții, puneți usturoiul, scuturați bine să se așeze.
În cazul în care aveţi castraveţi diferiţi ca mărime, cei mai mari se pun pe fundul borcanului, iar cei mai mici la urmă pentru a completa goluri cât mai eficient.
Pregătiți saramura din oţet, apă, sare, zahăr, frunze de dafin şi piperul negru boabe şi o puneţi la fiert într-o oală mai mare. Când începe să fiarbă, o lăsaţi să dea câteva clocote şi o turnați în borcane și le închideți cu capace.
Borcanele le puneți la dustulit, într-o cratiță mare cu apă în care aţi aşezat pe fund ziare vechi sau cârpe ca să nu crape borcanele. Din momentul în care începe să fiarbă apa din cratiță mai lăsați borcanele încă 15 minute, până ce castraveţii își schimbă culoarea, din verde deschis în verde maroniu.
Fiecare borcan îl scoateți din apă și verificați să fie capsat bine. Le întoarceți cu fundul în sus pe un prosop și lăsați să se răcească.
Ingrediente
2-3 castraveți mari
1 cana oțet
2 căni apa
Sare
Piper boabe
Foi dafin
5-6 căței usturoi
Mărar uscat
Zahar
2 borcane
Mod de preparare
Castraveții și borcanele se spală foarte bine în mai multe rânduri de apă. În fiecare borcan se pun câteva fire de mărar uscat. Perfect este să-l tăiați cu foarfeca în bucăți mai mici. Apoi aranjați cât mai eficient castraveții, puneți usturoiul, scuturați bine să se așeze.
În cazul în care aveţi castraveţi diferiţi ca mărime, cei mai mari se pun pe fundul borcanului, iar cei mai mici la urmă pentru a completa goluri cât mai eficient.
Pregătiți saramura din oţet, apă, sare, zahăr, frunze de dafin şi piperul negru boabe şi o puneţi la fiert într-o oală mai mare. Când începe să fiarbă, o lăsaţi să dea câteva clocote şi o turnați în borcane și le închideți cu capace.
Borcanele le puneți la dustulit, într-o cratiță mare cu apă în care aţi aşezat pe fund ziare vechi sau cârpe ca să nu crape borcanele. Din momentul în care începe să fiarbă apa din cratiță mai lăsați borcanele încă 15 minute, până ce castraveţii își schimbă culoarea, din verde deschis în verde maroniu.
Fiecare borcan îl scoateți din apă și verificați să fie capsat bine. Le întoarceți cu fundul în sus pe un prosop și lăsați să se răcească.
Comentarii
Trimiteți un comentariu