gemista la cuptor cu lemne

Buna ziua reteta greceasca
 
 
Gemista cu carne si orez
Ingrediente
6-7 rosii mari
4 cartofi
6-7 ardei grasi
1 dovlecel mare sau 2 mici
1 pahar de vin
1/2 pahar  ulei de masline extravirgin cu mirodenii
1 ceapa
1/2 de lamaie
patrunjel, menta, sare, piper, oregano
1 cana orez
500 gr carne tocata de pui
1 vânata
Mod de preparare:
Se spala bine legumele. Se taie capacele la rosii si la ardei. Taiem cartofii in patru. Dovlecelul îl taiem cubulețe. Vânata se taie mărunt. Punem ce am scos din legume intr-un blender impreuna cu ceapa iar dupa ce s-au mixat bine adaugam uleiul,vinul, lamaia stoarsa si ierburile tocate fin,sare si piper, oregano. Punem această compoziție pe foc împreuna cu dovlecei si vânata tăiata mărunt, pentru 10 minute si apoi se adaugă orez si se amesteca bine pana la incorporare. Puteți adauga si un pic de zeama de legume sau apa calduta. Această compoziție o amestecam cu carnea tocata. Umpleti legumele cu acest amestec si puneti capacele, asezati in tava . Adăugați și cartofii tăiați în patru. Turnati apoi apa rece suficienta cat sa acopere,puneti o farfurie deasupra sa nu se ridice legumele si dati la cuptor cu lemne pentru 1 si  1/2 ora. Puteti servi cald sau rece ca aperitiv insotit de un paharut de Ouzo.

Comentarii

Postări populare