rasol cu carne de capra
Iată cum fac eu
Ingrediente:
1 kg carne de oaie,
3 linguri de ulei vegetal,
3 linguri de unt sau de margarină,
4-5 căței de usturoi,
¾ de pahar de vin,
2 ardei dulci,
2 cepe,
1 praz,
sare,
piper negru măcinat,
2 linguri de verdeață tocată,
3-4 foi de dafin.
Mod de preparare:
Spălați şi curățați pieptul de capra sau rasolul de capra, tăiați câte 2 bucăți cu os pentru o porție, dacă e macră − tăiați-o bucățele, presărați-o cu sare, piper, cu ceapă tăiată mărunt, cu verdeața tocată, puneți foile de dafin, stropiți cu vin, ulei vegetal. Marinați de la 3 până la 12 ore (depinde de cât de tânără e carnea).
Prăjiți carnea pe tigaia încinsă. Puneți pe fundul ceaunului prazul tăiat inele, ardeiul tăiați-l pai, verdeață tocată, carnea de oaie, apoi din nou praz și așa mai departe pe rând straturi ceapă şi carne. Turnaţi în ceaun zeama rămasă după prăjire, dizolvată cu apă, vin, adăugați foile de dafin, usturoi pisat, sare, piper negru boabe, acoperiți cu capacul şi fierbeți înăbușit cu capac , aproape 2 ore
Înainte să fie servită carnea, puneți-o în farfurie şi turnați peste ea sosul în care a fiert.
Ingrediente:
1 kg carne de oaie,
3 linguri de ulei vegetal,
3 linguri de unt sau de margarină,
4-5 căței de usturoi,
¾ de pahar de vin,
2 ardei dulci,
2 cepe,
1 praz,
sare,
piper negru măcinat,
2 linguri de verdeață tocată,
3-4 foi de dafin.
Mod de preparare:
Spălați şi curățați pieptul de capra sau rasolul de capra, tăiați câte 2 bucăți cu os pentru o porție, dacă e macră − tăiați-o bucățele, presărați-o cu sare, piper, cu ceapă tăiată mărunt, cu verdeața tocată, puneți foile de dafin, stropiți cu vin, ulei vegetal. Marinați de la 3 până la 12 ore (depinde de cât de tânără e carnea).
Prăjiți carnea pe tigaia încinsă. Puneți pe fundul ceaunului prazul tăiat inele, ardeiul tăiați-l pai, verdeață tocată, carnea de oaie, apoi din nou praz și așa mai departe pe rând straturi ceapă şi carne. Turnaţi în ceaun zeama rămasă după prăjire, dizolvată cu apă, vin, adăugați foile de dafin, usturoi pisat, sare, piper negru boabe, acoperiți cu capacul şi fierbeți înăbușit cu capac , aproape 2 ore
Înainte să fie servită carnea, puneți-o în farfurie şi turnați peste ea sosul în care a fiert.
Comentarii
Trimiteți un comentariu