bougatsa lui Sotiri
Buna seara si la mulți ani celor care se sărbătoresc azi e Sfântul Sotiri ( Schimbarea la fata ). Astăzi aici in Kalavrita (aceasta rețeta se face numai in satul unde sunt eu căsătorita) Grecia se mănâncă bougatsa, care este de post si se aseamănă cu turta dulce la noi Va scriu reteta de bougatsa (6 august). Cei care au cărțile mele găsesc rețetă in volumul 2 la pagina 70 bougatsa 2 se cheama.
Ingrediente
2 kg faina
400 ml apa
400 ml ulei de masline
800 gr zahar
3 vanilii
1 bat scortisoara
7 cuisoare
2 praf copt
1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita soda (bicarbonat de sodiu)
1/2 pahar coniac
2 linguri ouzo
Miere si zahar pudra pentru decor.
Mod de pregatire
Fierbem apa cu bat scortisoara si cuisoare. Intr- un lighean mai mare adaugam zahar si vanilia, adaugam apa fierbinte (pentru a se dilua zahar) , ulei, coniac, scortisoara si ouzo si amestecam bine pana se topeste zahar. Amestecam 400 gr faina cu praf copt si soda, adaugam incet incet, peste apa cu zahar si ulei.Adaugam si restul de faina . Framantam. Ungem cu ulei o tava rotunda adaugam aceasta compozitie si cu o furculita o intepam. Coacem pentru 15 minute la 250° , coboram la 200 pentru 30 minute.
Cind am scos tava din cuptor adaugam miere si zahar pudra. Va doresc pofta buna si o zi frumoasa.
Comentarii
Trimiteți un comentariu