impletiti cu unt si portocale

Buna dimineața dragii mei

Aceste fursecuri sau cornulețe sunt foarte buni si aromati
Ingrediente
2 1/2 cești de făină de patiserie, din grâu integral
1/2 ceașcă de zahăr brun
2 lingurițe de praf de copt
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță de sare
coaja rasă de la o portocală
6 linguri de unt nesărat
3/4 ceașcă de lapte integral
un ou bătut
3 linguri de suc proaspăt de portocale
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 200 de grade și tapetează 2 tăvi cu hârtie de copt. Pune într-un blender făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și coaja rasă de portocală și amestecă bine. Adaugă untul, apoi laptele și sucul de portocale și mai amestecă încă o jumătate de minut, până obții un aluat omogen. Tapetează masa de lucru cu făină și porționează aluatul, peste care mai presară puțină făină.Din acest aluat rupem cu mana bucatele si le întindem ca un fir apoi le împletim. Pune fursecurile pe hârtia de copt, în  tavă, lăsând distanță de aproximativ 5 cm între fursecuri. Ungem fursecurile cu ou si le punem la cuptor.Ținem fursecurile la cuptor timp de 7-9 minute până se rumenesc.  Lasă-le să se răcească puțin înainte de a le servi.

Comentarii

Postări populare