inghetata cu lapte praf
Înghețata cu lapte praf
Este prima data cind fac inghetata cu lapte praf , dar pot sa va spun ca sunt foarte multumita
Ingrediente
8 ouă
16 linguri zahăr
2 căni apă
10 linguri cu vârf lapte praf
5-7 vanilii
1 banana
150 gr fistic
2 linguri cacao
200 gr urda
Mod de preparare:
Separm albuşul de gălbenuş. Gălbenuşul îl frecam cu zahărul, apoi adaugam puţină apă (din cele două căni), să se subţieze compoziţia. Pui 5 linguri de lapte praf, apoi puţină apă şi celelalte 5 linguri de lapte praf.
Această compoziţie o pui pe foc să dea un clocot. Laşi deoparte să se răcească bine. Baţi albuşurile cu alte 4 linguri de zahăr şi le torni peste compoziţia cu gălbenuş. Amesteci bine. Adaugam urda si amestecam bine .
Impărţi compoziţia în patru. Intr o parte de compozitie punem vanilie si amestecam , punem in tapper, in alta parte de compozitie punem banana si amestecam bine, punem in tapper. In a treia parte de compozitie punem cacao si amestecam bine si in ultima parte de compozitie punem fistic si amestecam bine . Punem in tapper linga celelalte si lasam la congelator. Poţi turna compoziţia în cupe.
Este prima data cind fac inghetata cu lapte praf , dar pot sa va spun ca sunt foarte multumita
Ingrediente
8 ouă
16 linguri zahăr
2 căni apă
10 linguri cu vârf lapte praf
5-7 vanilii
1 banana
150 gr fistic
2 linguri cacao
200 gr urda
Mod de preparare:
Separm albuşul de gălbenuş. Gălbenuşul îl frecam cu zahărul, apoi adaugam puţină apă (din cele două căni), să se subţieze compoziţia. Pui 5 linguri de lapte praf, apoi puţină apă şi celelalte 5 linguri de lapte praf.
Această compoziţie o pui pe foc să dea un clocot. Laşi deoparte să se răcească bine. Baţi albuşurile cu alte 4 linguri de zahăr şi le torni peste compoziţia cu gălbenuş. Amesteci bine. Adaugam urda si amestecam bine .
Impărţi compoziţia în patru. Intr o parte de compozitie punem vanilie si amestecam , punem in tapper, in alta parte de compozitie punem banana si amestecam bine, punem in tapper. In a treia parte de compozitie punem cacao si amestecam bine si in ultima parte de compozitie punem fistic si amestecam bine . Punem in tapper linga celelalte si lasam la congelator. Poţi turna compoziţia în cupe.
Comentarii
Trimiteți un comentariu