supa de rosii cu porumb
O reteta pentru provocarea "Weekend cu spor", initiata de Stefania. Luna aceasta gazda este doamna Iancu Lubita, cu al sau blog Lulu - Povesti din Bucatarie
Ingrediente
400 gr rosii;
1 conserva de porumb (340g);
1 ceapa;
3 catei de usturoi
1 lingura ulei;
sare
piper;
600 ml apa.
Dupa 2 min, se adauga si restul ingredientelor: rosiile, porumbul si apa.
Se lasa sa fiarba 20-25 min, se adauga sare si piper, apoi se paseaza totul. Eu am pus in blender.
Se pune din nou pe foc, se potriveste gustul cu sare si piper, apoi se lasa sa dea in clocot si se opreste. Pofta buna
Ne-a provocat sa pregatim orice preparat din urmatoarele categorii: "Mancaruri cu legume", "Supe" si "Alte dulciuri"
Supa de rosii se numara printre preferatele mele, asa ca am ales o varianta neincercata pana acum. A iesit delicioasa si, cu siguranta, o voi repeta cat de curand.
I am facut si un mic video.
Ingrediente
400 gr rosii;
1 conserva de porumb (340g);
1 ceapa;
3 catei de usturoi
1 lingura ulei;
sare
piper;
600 ml apa.
cateva fruze de menta
Mod de preparare
Ceapa se toaca marunt, usturoiul se taie feliute mici, iar rosiile se curata de pielita si se taie cubulete.
Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei si doua de apa, se lasa cateva minute, apoi se adauga si usturoiul.Dupa 2 min, se adauga si restul ingredientelor: rosiile, porumbul si apa.
Se lasa sa fiarba 20-25 min, se adauga sare si piper, apoi se paseaza totul. Eu am pus in blender.
Se pune din nou pe foc, se potriveste gustul cu sare si piper, apoi se lasa sa dea in clocot si se opreste. Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu