Lemonopita
Pentru ceaiul de dimineață sau atunci cînd aveți musafiri este cea mai buna rețetă pentru a i servi.
Ingrediente
Pentru sirop
350 gr apă
450 gr zahăr
1 baton de scorțișoară
coaja rasa de la 1 lamaie
1 lingura miere
sucul de la 2 lamai
pentru blat
4 oua
220 gr faina de porumb
200 gr zahăr
coaja de la 2 lămâi
2 lingurite extract de vanilie
200 gr iaurt
2 lingurite praf de copt
200 gr fulgi de ciocolata
Mod de preparare
Pentru sirop
Într-o cratiță, la foc mic, se adauga zaharul, coaja de la 1 lamaie, suc de lamaie, miere, scorțișoară și apă. După ce fierbe și zahărul s-a dizolvat luam de pe foc și pus deoparte să se răcească.
pentru blat
Amestecam faina de grau cu cea de porumb și praf de copt.
Separam ouăle.
Batem albușurile spumă.
Batem gălbenuşurile cu zahar, adaugăm coajă de lămâie , extractul de vanilie și iaurtul și amestecam. Adaugăm faina in ploaie și amestecam cu o spatula. Ungem o tava rotunda cu unt punem compoziția și lasam 10 minute. Preincalzim cuptorul la 180 de grade și apoi punem tavă și coacem pentru 35-40 de minute. Scoatem din cuptor și punem siropul rece , acoperim tava cu membrana alimentară și întoarcem 2-3 ori ca să pătrundă siropul în toată prăjitură. Apoi presărăm fulgii de ciocolata și lăsăm să de raceasca. Aceasta prăjitură se servește cu înghețată sau simpla. Trebuie ținută la rece până în momentul servirii. Pofta buna !!!!
Ingrediente
Pentru sirop
350 gr apă
450 gr zahăr
1 baton de scorțișoară
coaja rasa de la 1 lamaie
1 lingura miere
sucul de la 2 lamai
pentru blat
4 oua
220 gr faina de porumb
200 gr zahăr
coaja de la 2 lămâi
2 lingurite extract de vanilie
200 gr iaurt
2 lingurite praf de copt
200 gr fulgi de ciocolata
Mod de preparare
Pentru sirop
Într-o cratiță, la foc mic, se adauga zaharul, coaja de la 1 lamaie, suc de lamaie, miere, scorțișoară și apă. După ce fierbe și zahărul s-a dizolvat luam de pe foc și pus deoparte să se răcească.
pentru blat
Amestecam faina de grau cu cea de porumb și praf de copt.
Separam ouăle.
Batem albușurile spumă.
Batem gălbenuşurile cu zahar, adaugăm coajă de lămâie , extractul de vanilie și iaurtul și amestecam. Adaugăm faina in ploaie și amestecam cu o spatula. Ungem o tava rotunda cu unt punem compoziția și lasam 10 minute. Preincalzim cuptorul la 180 de grade și apoi punem tavă și coacem pentru 35-40 de minute. Scoatem din cuptor și punem siropul rece , acoperim tava cu membrana alimentară și întoarcem 2-3 ori ca să pătrundă siropul în toată prăjitură. Apoi presărăm fulgii de ciocolata și lăsăm să de raceasca. Aceasta prăjitură se servește cu înghețată sau simpla. Trebuie ținută la rece până în momentul servirii. Pofta buna !!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu