negresa cu nuca si ciocolata
Desertul cu care bunica alegea mereu să ne îndulcească, negresa probabil aminteşte tuturor de gustul copilăriei.
Moale şi crocantă în acelaşi timp, prăjitura este un deliciu rafinat şi uşor de făcut
Ingrediente
1 praf sare
3/4 lingurita esenţă de vanilie sau rom
4 ouă
1 cana zahăr
1 cana nuci
1 cana bucăţi ciocolată neagră
6 linguri unt
1 cana făină
3/4 cani cacao pudră
1 praf de copt
Mod de preparare
Pregăteşte două boluri, unul pentru crema de ciocolată şi altul pentru aluat.
Separam ouăle
Mai întâi, topeşte ciocolata neagră împreună cu untul, astfel încât să se formeze o pastă omogenă. În paralel, cu mixerul batem allbusurile spuma și separat gălbenuşurile cu zahărul şi adaugă treptat sosul de ciocolată. În celălalt bol pune făina amestecata cu praf de copt şi cacao şi presară puţină sare, apoi adaugă compoziţia rezultată mai sus.
Adaugă esenţa de vanilie sau rom, nucă, amestecând bine compoziţia. Încinge cuptorul şi pregăteşte tava, în care indicat este să pui o foaie de copt.
Toarnă amestecul în tavă şi lasă-l la cuptor aproximativ 30 de minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu