tahinosoupa

 
 
 
 

Tahinosoupa tradițională greacească este rapidă, simplă, plină de culoare, delicioasă și desigur autentică! Serviti calda sau la temperatura camerei, supa cu  tahini este un fel de mâncare ușoară, o aromă minunată, care este gustoasa și este pregătită în 20 de minute .Cel mai adesea servita în timpul postului sau nisteia, perioada de post pentru produsele de origine animală înainte de Paște și în special în timpul Săptămânii Sfinte și Sfânta Sfântă, când mulți crestini se abțin de la ulei de măsline.
Pastele (sau orezul) sunt mici și delicate. Pastele mele preferate  și probabil cele mai autentice pentru această supă sunt pastele grecești, peponaki. Asta înseamnă "pepeni mici" și sunt la fel de drăguți pe  cum sună. Au forma ca orzul mic. Eu folosesc marca Misko peponaki se fierbe mereu bine și sunt  la toate supermarketurile din Grecia. Puteți folosi, bineînțeles, orice fel de pastă mică, cum ar fi pasta de pastă italiană sau chiar orezul cu granulație scurtă. Supa noastra va fi gatita chiar in oala in care am fiert pastele ,iar amidonul va ingrosa in mod natural tahinosoupa , care este  o cremă netedă.
ingrediente
300 gr paste peponaki
2 linguri tahini
zeama de la o lamaie
apa
sare
Mod de preparare
Punem apa cu sare sa fiarba , iar cand clocoteste punem pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet. Punem tahini in bol si adaugam apa fierbinte de la paste si amestecam bine pana este diluat. Adaugam zeama de lamaie si amestecam. Aceasta compozitie o punem peste paste si lasam 5 minute.
Gata supa noastra de post, care se poate servi cu paine prajita sau chiar simpla.
Pofta buna!!!!!!!
 


 

 

Comentarii

Postări populare