Vinete si ardei la gratar
Buna ziua dragilor ne am saturat de carne și am zis să fac ceva la grătar. M am dus în grădina am adunat vinete și ardei și am zis asta este masa noastră. În ziua aceea am facut si grătar de pui
O bunătate de mâncare foarte sănătoasă și simpla și gustoasa
Ingrediente
6-8 ardei
1 kg vinete mici (6 bucati)
100 ml ulei masline (sau floarea soarelui; pentru uns)
6 frunze mari de busuioc
sare, piper
Dressing
3-4 catei usturoi
120 ml ulei masline
3 linguri suc de lamaie
1/2 lingura otet de vin alb
4 fire pătrunjel
Mod de preparare
Taiem vinetele felii subtiri de cca 0.5 cm. Presaram sare pe ambele parti ale feliilor si le asezam pe servetele de bucatarie. Le acoperim cu alt strat de servetele de bucatarie si le lasam cca 20 minute sa se scurga de apa. Acest pas se face de obicei si pentru a elimina gustul amar al vinetelor, dar daca vinetele sunt bine alese (proaspete) ele nu trebuie sa aiba acel gust! Cat timp stau vinetele preparam dressingul: Amestecam uleiul cu sucul de lamaie si otetul. Punem usturoiul cu putina sare mare intr-un mojar. Il strivim bine pana devine pasta. Incepem sa adaugam cate o lingura de ulei peste usturoi, amestecand continuu ca la maioneza. Apoi se toarna uleiul mai rapid pentru a obtine un dressing mai lichid. Adaugati patrunjelul tocat. Ungem feliile de vinete pe ambele parti cu ulei cu gust neutru (de masline sau floarea soarelui) folosind o pensula.
Noi le am pus pe grătar după ce am facut puiul mai era încă jar și am pus vinetele și ardeii , i am lăsat 5-7 minute și apoi am întors. Am servit vinetele și ardeii cu grătar de pui și maioneza de usturoi. Iar ce vinete au rămas le am servit seara cu mustar.
O bunătate de mâncare foarte sănătoasă și simpla și gustoasa
Ingrediente
6-8 ardei
1 kg vinete mici (6 bucati)
100 ml ulei masline (sau floarea soarelui; pentru uns)
6 frunze mari de busuioc
sare, piper
Dressing
3-4 catei usturoi
120 ml ulei masline
3 linguri suc de lamaie
1/2 lingura otet de vin alb
4 fire pătrunjel
Mod de preparare
Taiem vinetele felii subtiri de cca 0.5 cm. Presaram sare pe ambele parti ale feliilor si le asezam pe servetele de bucatarie. Le acoperim cu alt strat de servetele de bucatarie si le lasam cca 20 minute sa se scurga de apa. Acest pas se face de obicei si pentru a elimina gustul amar al vinetelor, dar daca vinetele sunt bine alese (proaspete) ele nu trebuie sa aiba acel gust! Cat timp stau vinetele preparam dressingul: Amestecam uleiul cu sucul de lamaie si otetul. Punem usturoiul cu putina sare mare intr-un mojar. Il strivim bine pana devine pasta. Incepem sa adaugam cate o lingura de ulei peste usturoi, amestecand continuu ca la maioneza. Apoi se toarna uleiul mai rapid pentru a obtine un dressing mai lichid. Adaugati patrunjelul tocat. Ungem feliile de vinete pe ambele parti cu ulei cu gust neutru (de masline sau floarea soarelui) folosind o pensula.
Noi le am pus pe grătar după ce am facut puiul mai era încă jar și am pus vinetele și ardeii , i am lăsat 5-7 minute și apoi am întors. Am servit vinetele și ardeii cu grătar de pui și maioneza de usturoi. Iar ce vinete au rămas le am servit seara cu mustar.
Comentarii
Trimiteți un comentariu