Bulion de rosii varianta 1

Cand simti ca te-ai saturat de rosii cat pentru un an intreg, mai rabda putin. Exact atunci poti gasi cele mai coapte si gustoase rosii din care sa faci un bulion de casa (sau pasta de tomate) delicios, fara coloranti si conservanti artificiali.
În luna august găsim cele mai bune și mai coapte rosii
Ingrediente
 4 kg rosii bine coapte
 4 frunze de dafin
 1 lingura sare
2 linguri zahar
2-3 linguri ulei
Mod de preparare
Daca ai un robot de bucatarie sau un blender submersibil, taie rosiile cubulete si paseaza-le in robot sau cu ajutorul blenderului. Strecoara pasta rezultata printr-o sita fina, pentru a retine semintele si cojile.
Dupa ce ai obtinut o pasta fara coji, fara seminte, pune-le la fiert cu sare , zahar și ulei. Lasa compozitia la fiert la foc mediu (initial, apoi la foc mic) pentru 2-3 ore, amestecand cu o lingura de lemn initial la fiecare 30 de minute, apoi catre final, cand isi reduce considerabil volumul, la fiecare 10 minute.
Cand compozitia capata consistenta de bulion, amesteca in mod constant, pentru a preveni lipirea si arderea pastei de tomate. Pune pasta de tomate in borcane sterilizate anterior si lasa-le sa se raceasca cu gura in jos.
 

Comentarii

Postări populare