coliva greceasca
Foarte diferită de coliva noastră, dar cînd trăiești într-o țară străină ești nevoit să înveți tradițiile și rețetele ei traditionale, chiar dacă unele rețete sunt mai greu de înțeles sau de pregătit , trebuie!!!
Deci sa va las și aceasta rețetă din categoria rețete grecești.
Ingrediente
1/2 kg grau
1/4 kg migdale
1/4 kg nuci
1/4 kg stafide galbene
1/4 kg stafide negre
200 gr susan
1 pachet de anason (glikaniso)
1 l apa
1 rodie
1 mâna pătrunjel verde
Scorțișoară
Zahar pudra
Mod de preparare
Punem migdale și susan in tavă și le coacem 5 minute.
Curățăm și spălăm bine grau. Punem apa și grâul sa fiarbă și fierbem până se deschide . Strecuram și spălăm o data in apa rece. Lăsăm să se scurgă bine si apoi îl lăsăm să se usuce pe o fata de masa. După ce s a uscat punem in lighean, adaugăm nuci, stafide, pătrunjel verde tocat, rodie, anason , susan migdale și scorțișoară și amestecam bine. Punem pe o farfurie sau un disc așezăm frumos, deasupra punem zahar pudra, migdale,roșie și pătrunjel tocat. Pofta buna !!!!
Ingrediente
1/2 kg grau
1/4 kg migdale
1/4 kg nuci
1/4 kg stafide galbene
1/4 kg stafide negre
200 gr susan
1 pachet de anason (glikaniso)
1 l apa
1 rodie
1 mâna pătrunjel verde
Scorțișoară
Zahar pudra
Mod de preparare
Punem migdale și susan in tavă și le coacem 5 minute.
Curățăm și spălăm bine grau. Punem apa și grâul sa fiarbă și fierbem până se deschide . Strecuram și spălăm o data in apa rece. Lăsăm să se scurgă bine si apoi îl lăsăm să se usuce pe o fata de masa. După ce s a uscat punem in lighean, adaugăm nuci, stafide, pătrunjel verde tocat, rodie, anason , susan migdale și scorțișoară și amestecam bine. Punem pe o farfurie sau un disc așezăm frumos, deasupra punem zahar pudra, migdale,roșie și pătrunjel tocat. Pofta buna !!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu