budinca de dovlecei
Ingrediente
500 gr dovlecei
1 ceapa
120 gr faina
2 catei de usturoi
100 gr amestec pentru pizza ( sunca de pui, jambon si sunca de curcan)
100 gr cașcaval ras
4 oua
4 linguri pesmet
50 gr smântâna
sare
piper
oregano
Mod de preparare
Dovleceii curățați de coaja, rași, bine storși de zeama, se amesteca cu cașcaval ras, ceapa tocate mărunt, usturoi pisat, șunca tăiata cubulețe si ouăle bătute separat.
Dupa omogenizare,se incorporeaza apoi pesmetul, faina, smântâna sare,piper si putin oregano
Compozitia nu trebuie sa fie prea moale,in caz contrar se mai adauga putin pesmet, apoi se rastoarna in tava cu hartie de copt si se lasa la cuptor 40 min.
Sfatul meu e ca sa aveti o tava de copt intinsa ca sa fie suficient de coapta la interior.
Dupa ce s-a racit,se rastoarna pe platou,se taie si se serveste.
Comentarii
Trimiteți un comentariu