gogosi cu dovlecei
Nu stai după ele sa dospească si nu ai nimic de frământat. Uite cum faci cele mai rapide si ușoare gogosi de dovlecei!
Pentru ca este sezonul lor si se gasesc peste tot in piete sau in gradina cum am eu zis sa ne bucurama de cat mai multe retete. Aceasta este una dintre retetele pe care le am gasit in caietul prafuit al bunicii.
Ingrediente
2 dovlecei
2 oua
150-180 g faina
75 g zahar
esenta de vanilie
coaja a 1/2 de lamaie
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 praf sare
Mod de preparare
Spalam bine dovleceii si ii dam razatoarea mare, pune-o intr-o strecuratoare si presara sare deasupra.
Lasam dovleceii deoparte pentru 30 de minute, apoi stoarce-i cat mai bine de apa lasata.
Batem ouale cu zaharul, bicarbonatul si mirodeniile. Incorporeaza compozitia cu oua in cea de dovlecei, apoi adauga faina treptat, pana ce consistenta aluatului este groasa, ca de gogosi facute cu lingura.
Incingem ulei intr-o tigaie si formeaza gogoselele cu o lingura. Scoatem gogosile de dovlecei cand se rumenesc uniform, dupa 1-2 minute maxim, intr o farfurie in care am hartie de bucatarie pentru absorbirea surplusului de ulei.
2 oua
150-180 g faina
75 g zahar
esenta de vanilie
coaja a 1/2 de lamaie
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 praf sare
Mod de preparare
Spalam bine dovleceii si ii dam razatoarea mare, pune-o intr-o strecuratoare si presara sare deasupra.
Lasam dovleceii deoparte pentru 30 de minute, apoi stoarce-i cat mai bine de apa lasata.
Batem ouale cu zaharul, bicarbonatul si mirodeniile. Incorporeaza compozitia cu oua in cea de dovlecei, apoi adauga faina treptat, pana ce consistenta aluatului este groasa, ca de gogosi facute cu lingura.
Incingem ulei intr-o tigaie si formeaza gogoselele cu o lingura. Scoatem gogosile de dovlecei cand se rumenesc uniform, dupa 1-2 minute maxim, intr o farfurie in care am hartie de bucatarie pentru absorbirea surplusului de ulei.
Pofta buna!!!!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu