Rissoto cu bacon si smântână
Risotto cu bacon si smantana
Am mancat odata la cumnata mea un rissoto foarte bun,i am cerut reteta, mi a dat o. Ea nu avea menta și vin alb. Am modificat-o usor si a iesit un risotto mai mult decat delicios!
Ingrediente:
1 ceapă mare
40 gr unt
350 gr bacon taiat marunt
350 g de orez Uncle's Ben
150 ml vin alb
1 l supă de pui sau apa
200 ml smântână dulce
100 gr parmezan ras
Sare
Piper
Câteva frunze de menta
Oregano
Mod de preparare:
Se toaca ceapa marunt si se caleste cu baconul in unt. Adaugam orezul si amestecam pana devine lucios. Se toarna apoi vinul si se lasa sa se incorporeze, iar apoi turnam supa sau apa (azi am facut cu apa) treptat, pana se absoarbe toata. Adaugam smantana si parmezanul. Apoi tăiați frunzele de menta marunt și le adaugam peste rissoto. Dacă doriti sa condimentati, se recomanda piper si oregano. Noi l am servit cu o salata de roșii. Foarte bun și vă dorim pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu